lunes, 18 de junio de 2012

Del cacau a la xocolata!


1.   Feu un llistat amb els 5 països que produeixen més cacau

Costa d'Ivori 38%
Ghana 19%
Indonèsia 13%
Nigèria 5%
Brasil 5%
Camerun

2.    Feu un llistat amb els 5 països que consumeixen més xocolata

Suïssa – 11,4
Regne Unit – 9,5
Dinamarca – 8,7
Noruega – 8,6
Alemanya -8,1


3.    Elaboreu un gràfic explicatiu per a les preguntes 1 i 2, així com un mapa on situeu aquests països. Hi surt Espanya en cap de les llistes?

Xifra expressada en Kg per capità









4. quin és el consum per capità (quilos de xocolata per habitant) en els 3 primers països de l’activitat 2?

     Suïssa - 11, 4
     Regne Unit – 9,5 
     Dinamarca – 8,7

ACTIVITATS EXTRES

Expliqueu breument quines són les condicions climàtiques que necesita la plata del cacau per créixer. No hi poseu més de 100 paraules.

El cacau no suporta temperaturas gaire baixes, el seu límit mitjà de temperatura és de 21ºC, perquè si la temperatura és més baixa resulta més difícil de conrear-lo.
La temperatura és el factor que determina la formació de les flors. Quan la temperatura és menor dels 21ºC la floració és menor que si la temperatura és de 25ºC, on la floració és normal.

Expliqueu breument quin és el procés per convertir el cacau en xocolata. Ja ho sabeu: no més de 100 paraules.

Primer es recullen les panotxes, després s’obren amb un  cop de martell per extreure el raïm de faves. Després de la fermentació les faves es posen a secar uns dies en grans cubs de fusta, per poder retirar l’axcés de l’aigua.
Els trosos de fava picats es pasan per una moledora fins que es fa la massa del cacau. Si estaà destinada a ser xocolata, es fa la barreja amb sucre. Després es posa a un triturador que reduirà la granulació de pasta per fer-la el més homogènia possible. Després es fa la forma desitjada. Un cop acabat el procés s’agita a uns 45º.

No hay comentarios:

Publicar un comentario