1. Feu un llistat amb els 5 països que produeixen més cacau
Costa d'Ivori 38%
Ghana 19%
Indonèsia 13%
Nigèria 5%
Brasil 5%
Camerun
2. Feu un llistat amb els 5
països que consumeixen més xocolata
Suïssa – 11,4
Regne Unit – 9,5
Dinamarca – 8,7
Noruega – 8,6
Alemanya -8,1
3. Elaboreu un gràfic
explicatiu per a les preguntes 1 i 2, així com un mapa on situeu aquests
països. Hi surt Espanya en cap de les llistes?
Xifra
expressada en Kg per capità
4. quin és el consum per capità (quilos de xocolata per habitant) en els 3 primers països de l’activitat 2?
Suïssa - 11, 4
Regne Unit – 9,5
Dinamarca – 8,7
ACTIVITATS EXTRES
Expliqueu breument quines són les condicions climàtiques que
necesita la plata del cacau per créixer. No hi poseu més de 100 paraules.
El cacau no suporta temperaturas gaire baixes, el seu límit
mitjà de temperatura és de 21ºC, perquè si la temperatura és més baixa resulta
més difícil de conrear-lo.
La temperatura és el factor que determina la formació de les flors. Quan la temperatura és menor dels 21ºC la floració és menor que si la temperatura és de 25ºC, on la floració és normal.
La temperatura és el factor que determina la formació de les flors. Quan la temperatura és menor dels 21ºC la floració és menor que si la temperatura és de 25ºC, on la floració és normal.
Expliqueu breument quin és el procés per convertir el cacau
en xocolata. Ja ho sabeu: no més de 100 paraules.
Primer es recullen les panotxes, després s’obren amb un cop de martell per extreure el raïm de faves.
Després de la fermentació les faves es posen a secar uns dies en grans cubs de
fusta, per poder retirar l’axcés de l’aigua.
Els trosos de fava picats es pasan per una moledora fins que
es fa la massa del cacau. Si estaà destinada a ser xocolata, es fa la barreja
amb sucre. Després es posa a un triturador que reduirà la granulació de pasta
per fer-la el més homogènia possible. Després es fa la forma desitjada. Un cop
acabat el procés s’agita a uns 45º.


No hay comentarios:
Publicar un comentario