viernes, 15 de junio de 2012

Cert o fals?



1. El cacau és d'origen africà.

Fals, és de Mèxic.

2. La xocolata s'obté d'una planta anomenada cacau. 
   

                                               
Cert, s'obté de les llavors de la planta del cacau.

3. Segons la mitologia, la xocolata és un regal dels déus als homes.


Cert, el déu del cacau s’anomena Ek chuah.

4. Originàriament, la xocolata es consumia amb sal, i no amb sucre.


Fals, es va introduïr el sucre per poder anomenar xocolata amb el sentit actual.

5. Els països del 3r Món consumeixen la xocolata, mentre que els del 1r Món cultiven el cacau.


Fals, al 3r món es cultiva i al 1r es consumeix.

6. El cacau es cultiva sobretot en climes freds.


Fals,perquè els països en què es cultiva el cacau són de climes càlids.

7. Es diu que el consum de xocolata pot provocar acné juvenil.


Cert, perquè la grassa que provoca la xocolata al nostre cos es manifesta de manera que surt l’acné.

8. El consum de xocolata en forma d'ous i de mones és típic de les celebracions de Pasqua.


Cert, perquè el símbol típic de la Pasqua és un conill i els ous.

9. Menjar xocolata pot provocar insomni.


Cert, és un alliberador natural d’endorfina, els seus efectes estimulants produeixen l’insomni.

10. La xocolata és un producte hipocalòric.

Fals, perquè la xocolata justament porta bastants calories i hipo significa poc.

11. Hi ha qui diu que el consum de xocolata modifica negativament l'estat d'ànim.

Fals, normalment la gent menja xocolata quan està desanimada, perquè els hi “pugi”.

12. Alguns estudis afirmen que el consum de xocolata genera endorfines.

Cert, perquè genera plaer, satisfacció.

13. En molts productes qualificats de "xocolata", el component principal no és cacau, sinó el sucre.

Fals, els components principal són les llavors de cacau ( la pasta de cacau ) i una matèria grassa ( la mantega de cacau) a partir d'aquí es barreja amb altres components, encara que depèn del tipus de xocolata.

14. Nestlé, una de les empreses productores més importants del món, respecta rigorosament els principis del Comerç Just.

Fals , perquè Nestlé va ser denunciat per violentar els drets dels treballadors.

15. Van ser els anglesos els qui van portar el cacau i la xocolata cap a Europa.

Fals, Colom en un dels seus viatges es va trobar amb una piragua de Nicaragua, on ja estaven  comercialitzant amb el cacau.

16.Als Estats Units es menja gairebé 10 vegades més xocolata que a l'Estat espanyol.

Veritat. Els nordamericans compren 10 vegades més tones de xocolata que el espanyols en un any.

17.En l'antiguitat es feien servir les llavors de cacau com a moneda.

Veritat, a l'antiguitat el cacau es feia servir com el que ara és l'Euro, peró la gent falsificava les ametlles, per aixó es va deixar d'utilitzar.

18. Es va trigar molt poc temps a convertir la xocolata en un aliment sòlid.

Fals. El cacau va trigar 28 segles en ser un menjar sòlid. Abans només es podia beure i només els rics podien gaudir del cacau.

Aquesta informació la hem trobat en diverses pàgines d’internet com el web del VIKIPEDIA, en documentals i enciclopèdies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario